Фините линии и бръчките не винаги са признаци на стареене.

  • Post author:
  • Post category:Blog

Фините линии и бръчките не винаги са признаци на стареене.

Освен това по-малкото сън е един от ключовите фактори за бързото натрупване на тегло, което е друга пречка във вашия режим за красота.

Така че хората, които се грижат за красотата, трябва да обмислят съня като важна част от ежедневния си режим на грижа за красотата, тъй като това може да осигури свежа, по-пълна и красива кожа чрез тонизиране на мускулите им, подобряване на тена и текстурата на кожата им за безупречна, сияйна, блестяща и привлекателна кожа.

11 причини защо хората, които спят достатъчно, са красиви

Изследванията показват, че хората имат качествен сън през нощта, имат много по-добро здраве и външен вид от тези, които са лишени от сън или имат най-неспокойни нощи. Постоянният проблем със съня води до повишаване на хормона на стреса, т.е. кортизола в тялото ви, който е основен враг на вашия външен вид и външен вид.

Повишеното ниво на кортизол означава по-бързо и преди възрастта поява на бръчки по лицето, подпухнали очи, тъмни кръгове и безброй проблеми, които ви карат да изглеждате скучни и безчаровни. В тази връзка, посоченият по-долу списък ще ви накара да разберете по-добре как добрият нощен сън е свързан с вашата красота и външен вид.

Намалява подпухналостта в зоната на очите

Вашите подпухнали очи разказват всичко за качеството на съня ви миналата нощ. Това е основният признак за лошо качество на съня през нощта, който продължава по-дълго, освен ако не успеете да поддържате здравословен час за сън.

Когато някой е лишен от сън, очите му получават по-малко от нормалното количество кръв, което е необходимо за поддържане и укрепване на здравето на очите им. Въпреки това можете да разрешите този проблем, като спите добре през нощта, тъй като това помага да се подобри скоростта на кръвния поток около областта на очите, което води до намаляване на подпухналостта под очите.

Намалява тъмните кръгове

Тъй като кожата около очите ви е по-тънка от която и да е друга зона на лицето ви, това е първото място, което става жертва на вашия проблем с липса на сън и развива симптомите под формата на проблем с тъмните кръгове под очите.

Някои други проблеми също са отговорни за тези тъмни кръгове под очите, но те не са еднакви при всички. Други фактори, които могат да причинят растежа на тъмните кръгове, включват стареене, гени, повишено ниво на меланин и т.н. Ако някой от тези проблеми продължава с човек, тогава проблемът с тъмните кръгове става по-проблематичен, за да се отървете лесно.

Въпреки това, когато тялото ви получава достатъчно почивка през нощта, тъмните кръгове под очите автоматично започват да се хранят и с постоянно качествен сън през нощта те изчезват завинаги.

Когато спите твърде малко в много чест ден, това се отразява на нормалното ви ниво на кръвообращение. В резултат на това зоната на лицето ви не получава достатъчно количество кръв, за да се тонизира и възстанови, което е необходимо за поддържане на нейната красота и твърдост.

Предотвратява преждевременната поява на бръчки

Фините линии и бръчките не винаги са признаци на стареене. Понякога се развива поради основните ви здравословни проблеми, грешен начин на живот и т.н. Лишаването от сън е на първо място в тези категории или фактори на начина на живот, които насърчават преждевременните бръчки и проблем с фините линии на лицето ви.

Когато спите по-малко от необходимото време през нощта, неговите признаци започват да се развиват по лицето ви под формата на преждевременни фини линии и появата на бръчки, които са основният враг на вашата красота.

Бръчките по лицето не само влияят на външния ви вид, но и на самочувствието ви, като намаляват самочувствието ви. За всеки е доста трудно да приеме и да се изправи пред проблем с преждевременните бръчки, тъй като това ги кара да изглеждат по-възрастни от действителната си възраст.

Този проблем обаче може да бъде намален и предотвратен с качествени часове на сън през нощта. Когато спите достатъчно, мускулите на лицето получават достатъчно време да се подмладят, което е известно още като нощна възстановяваща активност на тялото чрез производство на повече колагенов протеин, който е отговорен за поддържането и подобряването на красотата и което не можете да очаквате с проблема с недоспиването.

Колкото повече спите, толкова по-здрави стават тонът и текстурата на кожата ви. През този час за почивка тялото ви ще излекува всички съществуващи проблеми в кожата ви и ще насърчи растежа на свежи и здрави кожни клетки, за да развие стегнато, сияещо и свежо лице и външен вид.

Подобрява външния вид на лицето

Когато останете лишени от сън за много по-дълго време, неговите признаци започват да се отразяват в тялото и лицето ви. Хората, които спят само 4 до 5 часа през нощта, се чувстват изтощени сутрин.

Това чувство на умора се отразява на външния им вид, като се отразява на очарованието на лицето им с висящи клепачи, увиснали ъгли на устата, бледа кожа, червени, подути и подпухнали очи и по-видими бръчки.

Освен това хората, които спят по-малко през нощта, изглеждат по-тъжни и депресирани, въпреки че в действителност не са така. От друга страна, хората, които спят поне 7 до 8 часа през нощта, изглеждат по-свежи, по-щастливи и по-здрави от самото си лице, въпреки че може да имат някакъв вътрешен здравословен проблем, но това не се отразява на лицето им.

Освен тези проблеми, изражението на лицето ви е по-вероятно да се промени в негативна посока, когато имате по-чести неспокойни нощи, отколкото тези, които спят добре през нощта. Това се отразява на нивото на самочувствие да се срещате и да се смесвате с други хора.

Въпреки това, всички тези проблеми, свързани с външния ви вид, могат да бъдат подобрени с едно средство за защита на покрива, което е чрез качествен сън през нощта.

Подсилва вашия блясък

Хората, които се сблъскват с трудности при заспиване или заспиване всяка вечер, имат по-скучна, безжизнена и суха кожа от тези, които спят качествен всяка нощ.

Когато спите достатъчно през нощта, циркулацията на кръвта в кожата остава по-здрава и подобрена, което насърчава производството на колагенов протеин, който е жизненоважен за млада, стегната, блестяща и жива кожа.

Тонизира вашите лицеви мускули

Точно както физическите ви мускули на тялото се тонизират след упражнения по подобен начин, когато имате качествен сън всяка вечер, мускулите на лицето ви се тонизират естествено без допълнителни усилия.

Хората с по-увиснала, безжизнена и матова кожа принадлежат предимно към категорията, които спят развратно. Когато спите по-здравословно поне 7 часа през нощта, кожата на лицето ви има здравословно кръвообращение, което подобрява текстурата и тонуса на кожата ви, намалява бръчките и осигурява по-стегната, блестяща и привлекателна кожа.

Освен това, качествените нощи за сън ускоряват вашите мускулни упражнения или упражнения за тонизиране, тъй като по време на почивка тялото ви получава достатъчно време, за да възстанови разкъсаните мускулни тъкани, развити по време на интензивни тренировки. По-бързото възстановяване означава повече тренировки, които приближават целта за мускулен тонус.

Точно както за възстановяването на мускулите ви, нощният сън е важен и за възстановяването на недостатъците на лицето ви също е важен. Когато имате качествен сън, тялото ви произвежда повече хормони на растежа, които помагат да поправите всички дефекти на кожата като бръчки, акне, пигментация и т.н., за да осигурите тонизирана мускулна група на лицето.

Увеличава производството на мелатонин

Когато получавате качествен сън през нощта, тялото ви успява да произвежда повече мелатонин, който е важен естествен антиоксидант в тялото. Този химикал помага за предотвратяване на няколко кожни проблеми като растеж на бръчки, обезцветяване на кожата, тъмни петна, слънчев тен и др.

Освен това той предпазва кожата ви от вредното въздействие на слънчевите UV лъчи, които могат дори да причинят рак. Това е причината много продукти за кожата, които са богати на този антиоксидант, да са полезни за подобряване на красотата на лицето ви, тъй като могат лесно да се борят с пяната с всички често срещани кожни проблеми.

Въпреки това, с 8-часов качествен сън можете да насърчите производството на този ефективен химикал по естествен път, за да осигурите стегнат, стегнат и сияен тон на кожата.

Подмладява мъртвите клетки на кожата

Когато хората се сблъскват с проблем с липсата на сън постоянно за много по-дълго време, това се отразява както на вътрешното им здраве, така и на външния им вид под формата на растеж на признаци на преждевременно стареене в лицето и кожата на тялото като цяло.

Тъй като в дълбочината на тези проблеми се крие проблемът с лишаването от сън, така че е съвсем очевидно, че когато тялото ви получи достатъчно количество релаксация с качествен сън през нощта, то получава достатъчно време за самолечение, възстановяване или по-точно за подмладяване на тялото процесът се активира по време на сън.

Когато тялото ви има нужда да се фокусира по-малко върху други функции на тялото, които не може да пренебрегне по време на периода на събуждане, тогава тази спестена енергия се използва за възстановяване на всички щети в кожните клетки, за да изглеждат безупречни, младежки и блестящи.

Поддържайте духа си високо по време на сутрешната тренировка

Наистина е много трудно да се чувствате ентусиазирани от упражнения сутрин, когато сте прекарали неспокойна нощ. Нито тялото ви, нито умът ви се чувстват енергични и не подкрепят друга физическа активност, особено упражнения, при които трябва да положите възможно най-доброто физическо усилие.

При липса на рутинни тренировки не можете да очаквате по-пълно, по-здравословно, тонизирано тяло и мускули, което е важна част от вашата красота и личност. Така че, за да се гарантира това, е много важно да имате качествен сън всяка вечер поне за 7 до 8 часа, за да сте активни за сутрешната фитнес рутина за вашата красота и здраве.

Подобрява качеството на Вашата коса и нокти

Когато имате качествен сън през нощта, тялото ви е способно да произвежда повече хормони на растежа, които са от съществено значение за здрава, по-пълна и красива коса.

По същия начин ноктите ви изглеждат тънки, слаби и безжизнени, когато тялото ви е лишено от сън. Това се случва, защото нужният протеин, който е жизненоважен за здравето и красотата на косата и ноктите ви, не се произвежда от тялото ви при липса на сън, което води до падане на косата, увреждане, развитие на суха и безжизнена коса и нокти.

Освен това по-малкото затваряне на очите през нощта поражда психически стрес, който отново възпрепятства производството на хормон на растежа в тялото. Вместо това, той произвежда повече хормони на стреса, които са други фактори за увреждане на косата и лошо качество на здравето на ноктите.

От друга страна, хората, които спят най-накрая от 7 до 8 часа през нощта, тялото им произвежда достатъчно количество протеин, известен като колаген, който също е известен като протеин за красота и други основни минерали, витамини, заедно с добро кръвообращение в тялото ви,

Тези жизненоважни хранителни вещества подхранват космените фоликули, предотвратяват ефекта на дехидратация в скалпа и ноктите, което е важно за по-здрава, плътна коса и за силни и блестящи нокти.

Нощните продукти работят по-добре

Продуктите за грижа за кожата през нощта работят по-добре, когато имате качествен сън през нощта, защото в този конкретен момент кожата ви не работи усилено, за да се предпази от суровите UV лъчи и вредните свободни радикали.

Така спестената енергия се използва повече за процеса на самовъзстановяване от вашите кожни тъкани. Така че, когато прилагате който и да е продукт през нощта преди сън, той получава достатъчно време да поправи всички щети, когато получи добра подкрепа от самото ви тяло.

Също така, консистенцията на кръвния поток остава еднаква и висока през нощта в сравнение с натоварените дневни часове, така че това отново повишава ефективността на нощните продукти.

Това е причината, поради която хората, които прилагат нощни продукти и полагат качествен сън, изглеждат по-младежки, със светещ, стягащ и подмладяващ тен и текстура на кожата.

Ако не вярвате в ползата от качествения сън за вашата кожа и красота, тогава трябва да го тествате на практика, за да видите разликата във вашите фини линии и външния вид на бръчките, като спите последователно от 7 до 8 часа през нощта.

В рамките на няколко дни ще видите драстична промяна във външния си вид и ще разберете особено причината, поради която хората, които спят достатъчно, са красиви и привлекателни от тези, които са лишени от сън.

Вижте източници на статия"">Вижте източници на статияhttps://thriveglobal.com/stories/5-benefits-of-sleep-on-beauty/https://www.sleepdr.com/the-sleep-blog/get-your-beauty-sleep-sleep-makes-you-more-attractive/https://www.webmd.com/beauty/features/beauty-sleep#1

Отговорността на бременната жена става двойна, тъй като тя трябва да се грижи за нея, както и за бебето си, което расте в нейната утроба. Каквото и да яде и пие, я подхранва, както и растящото бебе в това състояние. Така че е много важно да имате ясна представа относно пълноценната диета за бременност за здраво дете.

Една жена трябва да увеличи количеството в диетата си двойно от нормалното си състояние, тъй като диетата, която приема, се разделя на две части, едната половина я подхранва, а втората половина подхранва бебето си, което му позволява да расте и да се развива по здравословен начин.

Това е причината, поради която лекарите препоръчват да се ядат колкото е възможно повече диети, богати на хранителни вещества, но поради гадене и повръщане, особено през първия триместър на бременността, става трудно да се усвоят добре всички от тях.

Също така поради проблема с вкуса, причинен от ефектите на бременността, жените показват незаинтересованост към повечето храни, които всъщност са здравословни за тях. Все пак те трябва да продължат да се хранят здравословно, тъй като това ще им бъде от полза по един или друг начин.

Всички диети, които обикновено приемаме, имат някаква и друга хранителна стойност, която подхранва различни части на тялото и всички заедно и помага за развитието на здраво растящо бебе. Тъй като количеството в диетата е двойно от преди, означава, че общият прием на калории е повече от нормалното състояние в живота, така че жените качват добро количество тегло в този момент.

Въпреки това, не можете да избягвате диети, за да не увеличавате телесното си тегло, тъй като това може да повлияе на вас и здравето на вашето бебе и може да причини затруднения по време на раждането по много начини. Все пак този проблем с наддаването на тегло може да бъде овладян до известна степен чрез ядене на храни с високо съдържание на хранителни вещества.

За да направи това деветмесечно пътуване приятно и за лесно раждане на здраво дете, важно е всички майки да имат ясна представа за точната диета, като например каква храна ще помогне на нея и нейното растящо бебе. Така че, за да изясним вашето объркване, ние сме включили тук ясна насока за списъка с диета за времето на бременност за здраво бебе.

Топ 9 диети за здраво бебе

Сладки картофи

Сладките картофи са страхотният източник на калий, витамин В6, витамин С, бета-каротин, мед, фибри и желязо, които правят костите на вашето бебе здрави и стимулират растежа му за здравословно и сложно безплатно раждане.

Можете да го включите в ежедневната си диета, като се има предвид, че вкусът му не ви омръзва с времето. Като цяло е много вкусен на вкус и много лесен за приготвяне. Яжте го веднага след като го сварите или смесете сварените сладки картофи в млякото за ядене по какъвто и да е начин, който сметнете за подходящ за вас.

Той е не само полезен за здравето на вашето растящо бебе, но и за вас е също толкова полезен. https://preglednaprodukta.top/zenidol/ Бременността се нуждае от подходящо количество сила, тъй като носите допълнителен товар в утробата си до раждането, така че е много необходимо тялото ви да не се изтощава и отслабва при липса на правилно хранене.

Най-важната характеристика на сладките картофи е съдържанието на бета-каротин, който действа като антиоксидант и помага за отглеждането на витамин А в тялото ви по естествен начин, който е полезен за здравето на вашето бебе.